Nieuwjaarswensen en vuurwerkcontroles van politieteam Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – De afgelopen dagen werd door het politieteam Bergen op Zoom aandacht besteed aan vuurwerkoverlast. Dat deden de agenten samen met de jongeren van het zogenaamde Flying Team, een initiatief van de gemeente en Stichting AanZet.

Het Flying Team ging met acht groepen de buurten in, met name naar overlastlocaties. In die teams zitten ook jongens die uit die wijk of buurt komen, en er bekend zijn. Daar werd hinder bezorgende jeugd opgespoord en aangesproken op dit gedrag en de gevolgen daarvan. Er zijn tevens jongeren verbaliseerd of doorverwezen naar Halt en er werd vuurwerk in beslag genomen. Eén jonge ‘enthousiasteling’ had zelfs een hele tas vol vuurwerk op zijn rug hangen. Hij was zich absoluut niet bewust van de gevolgen als dit was afgegaan in zijn rugzak.

Tips voor een goed begin van 2017

De politie heeft ook nog wat tips: “Vier je Oud en Nieuw bij je familie of vrienden? Laat dan verlichting branden (in verband met brandgevaar geen kerstverlichting!), zet wat glazen op tafel en laat voor het geluid de radio aan. Check voordat je weggaat of alle ramen dicht zijn en de deuren op het nachtslot zitten. Het vergroot de kans dat een gelegenheidsinbreker je huis links laat liggen. Blijf je thuis en zie je bij de buren iets verdachts? Bel direct 112!”

Het politiebasisteam Bergen op Zoom wenst iedereen een veilig en gelukkig 2017. Daar sluiten wij ons als KijkopBergenopZoom.nl graag bij aan!

Bron en foto: Facebookpagina politieteam Bergen op Zoom