Sportloket Onbeperkt Sportief-West biedt uitkomst!

BERGEN OP ZOOM – Het Sportloket Onbeperkt Sportief-West geeft online informatie over aangepast sporten in Bergen op Zoom en de omliggende gemeenten. Woensdagavond wordt de spiksplinternieuwe website officiëel gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens de schaatsactiviteit voor jongeren met een beperking, op de ijsbaan op de Grote Markt. Om klokslag zes uur is de ludieke 'kickoff' door de wethouders van Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen  en Tholen. De schaatsactiviteit wordt georganiseerd door de werkgroep aangepast sporten Bergen op Zoom.
 
Sportloket Onbeperkt Sportief West is een regionaal samenwerkingsverband. "Centraal staat daarbij de vindbaarheid van sport- en beweegactiviteiten  en de mogelijkheid om hulpvragen te stellen", meldt Rian Hermans namens het Sportloket. "Het digitale loket is bedoeld voor sportaanbieders, organisaties, instellingen en particulieren. De voorbereiding en inrichting van het Sportloket is mogelijk gemaakt door de deelnemende gemeenten en door de provincie Noord Brabant."

Sport voor mensen met een beperking

Gehandicaptensport, aangepast sporten of sport en bewegen op maat  zijn verschillende benamingen voor een gezamenlijke doelstelling namelijk: zorgen dat de achterstand van mensen met een beperking op het gebied van sport en bewegen letterlijk ingelopen wordt. "De samenwerkende gemeenten onderschrijven dit en hebben daadwerkelijk actie ondernomen om dit doel te kunnen realiseren", meldt het Sportloket. "Met de inzet en samenwerking van enthousiaste lokale sportcoaches wordt het Sportloket een plek waar snel en efficiënt een antwoord gegeven wordt op vragen over gehandicaptensport – en bewegen voor alle inwoners in de regio jong en oud die minder gemakkelijk de weg weten te vinden naar sport en bewegen."

Brabants netwerk

Het Sportloket Onbeperkt Sportief-West  staat niet op zichzelf: "Het maakt deel uit van een Brabants dekkend netwerk van sportloketten aangepast sporten en zoekt de samenwerking en verbinding met het bestaande  sport- en beweegaanbod en bij voorkeur samenwerking met bestaande netwerken in de regio."

Bekijk de website van Sportloket Onbeperkt Sportief-West