Tijd voor gratis wifi in kleine kernen, vindt VVD

BERGEN OP ZOOM – Volgens de VVD is er onlangs een Europese regeling aangekondigd om gratis WiFi in in kleine kernen mogelijk te maken. Fractievoorzitter Gertjan Huismans vindt dat de gemeente daar zo snel mogelijk gebruik van moet maken.

De internetverbindingen in het buitengebied zijn nog steeds vaak gebrekkig, aldus Huismans. Met glasvezel wil het maar niet vlotten, maar er dienen zich inmiddels nieuwe, snelle opties aan. Er komt 5G internet via satellietverbindingen en de snelheid daarvan is hoog. Nu de EU het mogelijk wil maken om buitengebieden dat bereik te bieden moet daar op worden ingehaakt, het liefst Brabantse Wal-breed. Er komt toch een samenwerkingsconvenant met Woensdrecht en Steenbergen, schrijft de fractievoorzitter. Dit vindt hij een mooie gelegenheid zijn om die vorm te geven.

Mocht het regionaal niet lukken, roept de VVD op, zorg dan in ieder geval dat voor Heimolen, Halsteren, Lepelstraat en het buitengebied van de regeling gebruik wordt gemaakt. Enige haast is daarbij geboden want wie het eerst komt, die het eerst maalt. Zo werkt het met dergelijke subsidiepotjes: op is op!

Afbeelding: Pixabay/Goumbik