Noodweer treft Bergen op Zoom – Palm Parkies afgelast

BERGEN OP ZOOM – Een wolkbreuk is donderdagavond over Bergen op Zoom getrokken en zorgde op tal van plaatsen voor overlast waarbij complete straten in rivieren veranderden. Zo kwam door de plotse waterdruk een ondergrondse container aan de Korenmarkt bovendrijven. Ook Palm Parkies muziekfestijn op het Wilhelminaveld is voortijdig gestopt door de hoosbuien. Op het podium stond de band Royal Beat.

Rond acht uur trok vanuit Zeeland een zwaar buienfront over de regio en in mum van tijd werd het pikdonker. Weerdiensten hadden overdag al gewaarschuwd voor zwaar weer en het KNMI kondigde alarmcode geel af. De hevige buien gingen gepaard met onweer en zorgde in geheel West-Brabant voor overlast. Zo is de bliksem ingeslagen in een rijdende trein en op de snelwegen was het niet mogelijk harder dan 30 kilometer per uur te rijden. Rond 22.00 waren de ergste buien weer weggetrokken.

Het KNMI berichtte dat er in de regio 50 millimeter neerslag was gevallen; het komt slechts éénmaal in de tien jaar voor dat op één plaats zoveel regen valt in de zomer.

In Bergen op Zoom kwam het water op diverse plaatsen tot in de woningen, tot enkele centimeters hoog. De brandweer kreeg meldingen van ondergelopen kelders. De brandweer moest onder meer in actie komen aan de Boutershemstraat, de Zuidwestsingel, de Melanendreef en de Mercuriusstraat-Noord . Ook de riolen konden de wateraanvoer niet aan en de kolken stroomden over. Zo stond een gedeelte van de Korenmarkt onder water, het peil reikte tot aan de instapdorpels van de geparkeerde auto's.

Op de social media worden ook berichten gemeld over het noodweer. Zo rouleert op facebook een filmpje van de Wouwsestraat, die is getransformeerd tot een wildwaterval. Ook is er een foto te zien van een Jumbo-vestiging waar het water langs de plafondplaten naar beneden stroomt.

Foto's: wateroverlast in de Westersingel (foto: Chris van Klinken); een screenshots van het facebook-filmpje van de wildwaterval in de Wouwsestraat; de bovendrijvende vuilcontainer aan de Korenmarkt (foto: Cem Usakligil) .