Oktober Cyber Security Maand gemeente Bergen op Zoom  

De maand oktober is Cyber Security Maand. Een jaarlijks terugkerende campagne van de Europese Unie om aandacht te vragen voor de informatieveiligheid van inwoners en organisaties.

Informatieveiligheid staat bij de gemeente Bergen op Zoom hoog op de agenda. Daarom doet de gemeente deze maand actief mee met de campagne.

In het Bestuursakkoord is Informatieveiligheid een belangrijk speerpunt. Maar ook (veranderende) wet- en regelgeving zorgen ervoor dat we onze informatiebeveiliging moeten blijven versterken. In de maand oktober organiseert de gemeente verschillende activiteiten om het belang van informatieveiligheid breed onder de aandacht te brengen. Een van deze activiteiten is de Escaperoom Cyber Security. Dinsdag 3 oktober was het de beurt aan het college om de kennis over informatiebeveiliging in te zetten. En met succes; het college wist binnen de tijd de Escaperoom te verlaten.

Wethouder Joost Pals, portefeuillehouder informatieveiligheid en lid van de VNG-commissie Informatiesamenleving: “Cyber Security gaat ons allemaal aan. En wat is er nu leuker dan een escaperoom spelen met collega’s en gelijk iets leren over informatiebeveiliging en privacy? Als gemeente zijn wij afhankelijk van onze informatie om onze taken goed uit te kunnen voeren en de voorzieningen te leveren die nodig zijn voor onze inwoners en organisaties. Zij moeten er daarnaast vanuit kunnen gaan dat hun gegevens veilig zijn bij ons. Meer collega’s hun kennis in de Escaperoom. Samen met de andere activiteiten en informatie draagt dit bij aan de bewustwording rond dit uiterst belangrijke onderwerp”.