Online 1 Mei-bijeenkomst in teken van sociaal domein ná de politieke reset

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Op 1 mei, de dag van de arbeid, organiseren de vier linkse partijen van de gemeente Bergen op Zoom (BSD, GroenLinks, Pvda en SP) een gezamenlijke online 1 mei-bijeenkomst. Het thema voor deze bijeenkomst is het sociaal domein (oa Jeugdzorg en WMO), dat momenteel zwaar onder druk staat. De bijeenkomst is bij te wonen via Zoom, waaraan maximaal 100 bezoekers kunnen deelnemen.

Met de ‘reset’ en het focusakkoord van de gemeente in een ver gevorderd stadium en de belabberde financiële toestand van de gemeente is solidariteit op het sociaal domein van groot belang. De gevolgen van de coronacrisis komen hier nog eens bovenop en zullen ook onze gemeente hard raken. Het is juist daarom van belang om nu al te gaan kijken hoe we op dit onderwerp zo goed mogelijk kunnen samenwerken.

Gezamenlijk optrekken, nu en in de toekomst

Centrale vragen tijdens deze bijeenkomst zijn: ‘Hoe gaan we in de toekomst om het sociaal domein?’, ‘welke problemen kunnen er ontstaan?’ en: ‘hoe zorgen we ervoor dat we gezamenlijk kunnen optrekken op dit onderwerp?

Fractievoorzitters linkse partijen

De bijeenkomst is openbaar en via de chatfunctie is er gelegenheid om vragen te stellen aan de fractievoorzitters van de partijen.

Van 19.00 tot 20.00 uur

De bijeenkomst duurt van 19.00 tot uiterlijk 20.00 uur en is tot een maximum van 100 mensen bij te wonen via Zoom met de volgende link: