Ook PvdA heeft kandidatenlijst nu rond

V.l.n.r: Sharina Hanoman, Joey van Aken, Adam Ahajaj, Han Verbeem & Nanny Nuijten

BERGEN OP ZOOM – De ledenvergadering heeft dinsdag ingestemd met de lijst die de kandidaatstellingscommissie van de Bergse PvdA-afdeling had voorgesteld. Zonder slag of stoot ging het niet maar er zijn geen wijzigingen gekomen. Nieuwkomer Joey van Aken wordt lijsttrekker.

Tot veler verrassing kwam de Bergse PvdA met een nieuw gezicht op de proppen als beoogd lijsttrekker. De 26-jarige Van Aken woont nog maar een paar maanden in Bergen op Zoom. Hij was hiervoor als inwoner van Steenbergen actief voor die partijafdeling maar besloot naar hier te verhuizen en zich kandidaat te stellen.

Meningen verdeeld

Het was niet het enige waar sommigen van opkeken. Huidig raadslid Abdelaziz Danjaoui is helemaal niet meer op de lijst gezet door de afdeling, terwijl hij wel beschikbaar was en ook met de betreffende commissie daarover heeft gesproken. Op Facebook laat hij zich redelijk onomwonden uit over zijn kijk op de gang van zaken.

Afdelingsvoorzitter Yusuf Kaplan liet dinsdagavond weten juist erg blij te zijn met het feit dat de leden de door de kandidaatstellingscommissie gemaakte keuzes uiteindelijk respecteerden en goedkeurden.

De totale lijst vind je onder deze Facebook-post.

De definitieve kandidatenlijst van PvdA Bergen op Zoom:

 1. Joey van Aken
 2. Han Verbeem
 3. Nanny Nuijten
 4. Adam Ahajaj
 5. Sharinda Hanoman
 6. Flip Aertssen
 7. Miek van den Boogaard
 8. Fons Broekhoven
 9. Sylvia Brouwer
 10. Joyce Hagenaars
 11. Christy Lebeau
 12. Mia Mol
 13. Wim Raats
 14. Edwin Rampaart
 15. Daan Withagen
 16. Joop Meulmeester
 17. Jeroen Jonkers
 18. Yusuf Kaplan