Ook VVD maakt opnieuw punt van gevaarlijke oversteek en kruising

BERGEN OP ZOOM – De situatie op de Van Konijnenburgweg blijft de politieke gemoederen bezig houden. Om beurten melden politici zich om aandacht te vragen voor de veelbesproken plek. Ook VVD'er Gertjan Huismans wijdde er een nieuwe brief aan.

Donderdag meldde Lijst Linssen zich overdag al, in de persoon van Meino Dam. Met nieuwe foto's van bewoners, die geregeld melden welke capriolen het verkeer allemaal uithaalt op en om de oversteekplaats tussen De Zeeland en het Wagenpleintje. Nog dezelfde avond plofte er een bericht van de VVD op de digitale deurmat van de KijkopBergenopZoom.nl redactie. Ook die fractie vindt dat uitstel van een oplossing geen optie is.

Voorlopig gebeurt er niets

Huismans deelt de zorgen van de omwonenden. Er was beloofd dat er al in mei een verbeterde situatie zou zijn maar dat is niet gebeurd. Het college van B en W liet deze week weten, bij monde van wethouder Yvonne Kammeijer, dat eerst nader onderzoek moet plaatsvinden. Naar de algehele verkeerssituatie in en om De Zeeland en een betere totaaloplossing. Daar wordt de oversteek dan onderdeel van. Ook wil de gemeente met belanghebbenden (lees: de omliggende bedrijven en eigenaar van De Zeeland) gesproken hebben. Het kan dus nog wel even duren voordat er daadwerkelijk wat verandert. De VVD vindt dat onacceptabel, meldt de fractievoorzitter in zijn brief. Hij roept het college zich aan eerdere beloften te houden en eist uitleg aan de raad voor de gang van zaken.

Stockafbeelding: Pixabay/Gerd Altmann