Open Dag theater De Maagd en Gebouw-T met livemuziek, showcase en workshops

Na het succes van vorig jaar openen theaters en podia in Brabant en Zeeland op zondag 29 januari tijdens Life on Stage opnieuw gezamenlijk de deuren voor een exclusief kijkje achter de schermen.

De technici nemen je tijdens dit evenement mee in de wereld van licht- en geluid. Het belang van de technici in de culturele sector komt deze dag duidelijk naar voren. Zonder hen geen licht, geluid en dus ook geen show. Door de technologische ontwikkelingen is er veel mogelijk wat betreft licht- en geluidstechniek. Dit biedt de technici veel mooie uitdagingen op gebied van creativiteit, ontwerp en uitvoering. Kortom, het is een uitdagende, toffe job én er zijn kansen genoeg voor nieuw talent.

Programma
De middag zit boordevol toffe shows, een kijkje achter te schermen, verhalen van succesvolle technici en natuurlijk de mogelijkheid om zelf achter de knoppen te kruipen. Livemuziek in Gebouw-T komt van niemand minder dan Prins S. en de Geit: een Haagse trio dat rap mixt met electropop. Afgelopen zomer maakt Prins S. en De Geit een zegetocht langs festivals (inclusief Lowlands) en een uitverkochte clubtour.  Verder kun je in Gebouw-T helemaal zelf aan de slag met o.a. het maken van een eigen geluidsmix en lichtshow! En neem een kijkje in de studio tijdens een echte opname of spijker je DJ-skills bij tijdens een korte workshop. In Theater De Maagd beleef je een spectaculaire licht- en geluidshow met medewerking van Stichting Wilde Mossels danst.

Het programma vindt plaats tussen 12.00 en 17.00 uur en is gratis toegankelijk. In De Maagd wordt de show per ongeveer anderhalf uur herhaald. Hierdoor krijg je als bezoeker de mogelijkheid om je eigen tijden/route te bepalen en naar beide locaties te gaan.

Het tijdschema is te vinden op de websites van Gebouw-T en De Maagd. Foto: Corné de Weert