Open dag Waterschap Brabantse Delta Bergen op Zoom

Kom op zaterdag 4 maart naar de open dag van waterschap Brabantse Delta en ontdek alles over het werk van het waterschap. In aanloop naar de waterschapsverkiezingen (15 maart) opent het waterschap de deuren van rioolwaterzuivering Nieuwveer (Breda) én persstation Bergen op Zoom.

Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je op beide locaties deelnemen aan een rondleiding of andere activiteit. Ook de politieke partijen zijn die dag aanwezig. Dus stel je vragen en bepaal op wie jij gaat stemmen.

Wat valt er te kiezen?

Nog geen idee op wie je moet stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen? Of twijfel je nog tussen 2 partijen? Tijdens de open dag zijn de lijsttrekkers en andere kandidaten van de politieke partijen aanwezig. Dat biedt de kans om meer te weten te komen over de standpunten van deze partijen. Ga in gesprek en stel je vragen. Dit helpt om een keuze te maken voor de verkiezingen op 15 maart. Want keuze is er genoeg! Dit jaar doen er maar liefst 12 partijen mee aan de waterschapsverkiezingen voor waterschap Brabantse Delta: VVD, Ons Water, CDA, West-Brabant Waterbreed, Water Natuurlijk, Partij van de Arbeid (P.v.d.A.), Partij voor de Dieren, 50 PLUS, Belang voor Nederland, Boer Burger Beweging, Ouderen appèl Hart voor Water en AWP voor water, klimaat en natuur.

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding op rioolwaterzuivering Nieuwveer in Breda zie je hoe het waterschap afvalwater zuivert en welke innovaties daarbij komen kijken. Bij het persstation in Bergen op Zoom bekijk je de indrukwekkende pompen die ditzelfde afvalwater van jouw huis naar de zuivering pompen en meer. Meld op de locatie dat je interesse hebt in een rondleiding en, afhankelijk van de drukte, kun je meteen of na even wachten mee met een groep en gids.

Moet je wachten? Niet getreurd. Er is genoeg te doen en te zien op de locaties. Ook kun je in gesprek met de politieke partijen om zo je stem tijdens de waterschapverkiezingen te bepalen. Iedereen is van harte welkom, maar zwangeren en mensen met een slechte gezondheid wordt geadviseerd niet naar de zuivering in Breda te komen.

Tijd en locatie

De open dag is op beide locaties van 11.00 tot 15.00 uur. De laatste rondleidingen starten tussen 14.00 en 14.30 uur. Het adres van de zuivering is Biezenstraat 7 in Breda. Het persstation vind je aan de Binnenbandijk 5 in Bergen op Zoom. Probeer zoveel mogelijk op de fiets te komen of een auto te delen, als dit mogelijk is.

Verkiezingen

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de waterschapsverkiezingen en Provinciale Staten verkiezingen. Alle inwoners van 18 jaar en ouder mogen dan meebeslissen over de toekomst van water in hun regio. Meer informatie over de verkiezingen, de keuzes die je kunt maken, de politieke partijen en de handige Stemhulp vind je op www.brabantsedelta.nl.