Opnames ‘Dag Max’ beloven veel goeds

BERGEN OP ZOOM – Wouter van de Watering, regisseur van de film 'Dag Mannetje' en van opvolger 'Dag Max', vroeg KijkopBergenopZoom.nl een kijkje te komen nemen bij de opnames van de nieuwe productie. Alles wordt deze keer nog professioneler aangepakt. Het enige waar zelfs de beste filmers nog altijd geen invloeg op hebben is het weer, zo bleek nog maar eens.

'Dag Max' speelt zich een paar jaar na het vorige verhaal af. Hoofdpersoon Max (Casper Eggermont) is inmiddels gaan puberen en wil graag een 'normale' vakantie met z'n ouders. Zijn vader heeft dan ook beloofd z'n werk niet mee te nemen, zoals ie thuis continu doet, maar houdt zich daar niet aan. Max baalt dus stevig en dat is te merken. Op de camping vertoeven bovendien alleen maar volwassenen dus hij verveelt zich. Totdat hij Julia (Fardau Reekers) ontmoet, een jongedame die nog net niet letterlijk onzichtbaar is voor haar omgeving. Als haar familie over Julia praat, wordt dat in de derde persoon gedaan. Alsof ze er niet bij is. Het klikt tussen Max en Julia, daarbij willen de makers van de film het vooralsnog laten…

Nog professioneler

Wouter van de Watering vertelt over deel 2: "Dit was vooraf echt niet de bedoeling. Alleen, het beviel de crew en acteurs zó goed, en de reacties waren dermate overweldigend, dat we besloten toch een vervolg te maken. We pakken het nu alleen nog professioneler aan. Deel 1 hebben we met beperkte middelen moeten maken." Die bescheidenheid siert hem, maar vermeld mag zeker worden dat die film zelfs landelijk te zien was op tv, bij kinderzender Pebble TV.

Toch is er voor nog meer diepgang gekozen, vertelt de regisseur: "We hebben langer aan het spel gewerkt en leggen ook meer de nadruk op mimiek, gevoel. Tekst gebruiken we pas als het anders niet is over te brengen maar het acteerwerk moet het eigenlijke verhaal vertellen. Ook de techniek waarmee we nu kunnen werken is van een hoger niveau. Wat wel gebleven is, is de enorme lol die we met elkaar hebben. Het is weer meteen een club, die blind op elkaar vertrouwt. Ook de nieuwe gezichten hoorden er meteen helemaal bij." Zijn regie-assistente Hilde Koopmans knikt instemmend: "Alles is strakker geregeld dan bij het eerste deel. Dat zien we ook terug in de gemaakte opnames, maar het is opnieuw een geweldig team dat veel aan elkaar heeft." Wouter is er nu al van overtuigd dat kijkers dit straks ook gaan merken.

Het diepe in

Gelukkig zijn de weergoden in een goede stemming. Na hevige buien kan de geplande zwembadscène toch gefilmd worden. Voor het zo ver is spreken we nog even met hoofdrolspelers Fardau en Casper. De film is 'volwassener' dan de voorganger, vertelt Casper: "Ik ben zelf ook ouder geworden natuurlijk, dus het is logisch." Zijn tegenspeelster Fardau speelde in de eerste film niet mee dus heeft geen vergelijkingsmateriaal. Wel geniet ze erg van deze productie, haar rol en de sfeer. Voor beiden is het een mooie nieuwe ervaring, die best wat van ze vergt maar het waard is. Letterlijk en figuurlijk het diepe in gegooid worden is met zo'n cast en crew niet erg.

  • Meer weten over 'Dag Max' en alle ontwikkelingen volgen? Like dan de Facebookpagina.
  • 'Dag Mannetje' nog niet gezien? Dat kan hieronder. Het is een aanrader!