Opnieuw kwekerijen geruimd tijdens hennepruimdag

ZEELAND / WEST-BRABANT – Er zijn weer politieteams op pad geweest op kwekerijen op te sporen en te ruimen. Zowel in Zeeland als deze regio was het prijs. In Bergen op Zoom werden drie locaties opgedoekt.

In alle vier de districten van Zeeland-West-Brabant gingen agenten op pad met informatie over mogelijke hennepkwekerijen. In Zeeland werd in Nieuw Namen een kwekerij aangetroffen met 400 planten en in Oost-Souburg werd een kort geleden ontmantelde kwekerij gevonden. In de Markiezaten werden in Sint-Maartensdijk een kwekerij gevonden van 150 planten en drie in Bergen op Zoom, met 1.250 planten bij elkaar.

In de Baronie werden een kwekerij in Oosterhout en een in Wijk en Aalburg aangetroffen, samen 215 planten. In Oosterhout werd ook nog een stekkerij gevonden waar enkele kilo's toppen te drogen lagen. En als laatste werden in Hart van Brabant twee kwekerijen in Tilburg gevonden met 122 planten. In alle gevallen was er sprake van het illegaal aftappen van stroom, wat wordt aagemerkt als diefstal. Het energiebedrijf heeft maatregelen genomen en enkele zijn panden afgesloten van elektriciteit.

Georganiseerde misdaad

De betreffende gemeenten worden van het aantreffen van de kwekerijen in kennis gesteld, zodat ook zij maatregelen kunnen nemen op basis van de Opiumwet. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er volgens de politie vaak een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

Bron: Politie.nl