Optochtwagen Krabbeklutsers geveld door storm

BERGEN OP ZOOM – Droefheid bij de bouwers van de immense krab die tijdens de optocht door de Bergse straten trok. De wagen van De Krabbeklutsers heeft de storm van afgelopen nacht niet overleefd. Verbazing ook: "De wagen staat al weken buiten en heeft de storm van vorige week prima doorstaan."

De Krabbeklutsers haalden een vierde prijs met hun wagen en waren daarover best tevreden. Het idee was anders dan wat de meeste bouwclubs brengen, statig bijna. De club wist dat de jurynormeringen daar niet op ingesteld zijn, dus de behaalde vierde plaats (van de acht) was helemaal zo slecht niet. Waarschijnlijk waren de zeer positieve reacties van het publiek op de wagen ook nog wel van invloed op de uitslag.

Geen Kijkdag

Namens de bouwers vertelt René Kools: "We zijn echt aangeslagen door wat nu is gebeurd. Dat zagen we niet aankomen, mede omdat de wagen al weken buiten stond en zelfs die heftige storm van net voor de Vastenavend kon hebben. De constructie was sterk genoeg. We hebben er uitvoerig contact over gehad, tijdens het bouwen, met de mensen van Commissie Optocht van de Stichting Vastenavend. Die laten je echt niet meedoen als daar ook maar even wordt getwijfeld." Waarschijnlijk wordt de wagen, die tijdens de val in ieder geval geen andere schade heeft aangericht, donderdagavond al uit elkaar gehaald. Kools vertelt: "We hadden toch al niet de illusie dat we 'm konden verkopen maar dat we er ook niet mee op de Kijkdag kunnen staan is wel bitter." Hij en zijn club zijn wel zeer geroerd door alle lieve reacties die ze krijgen op deze pech, ook van collega-bouwers.

Foto gevallen wagen: Eric Huffmeijer /  Optochtfoto: KijkopBergenopZoom.nl