Organisatie Foodstoet betreurt brief PvdA over geluidsoverlast

BERGEN OP ZOOM – Nog geen half uur na het publiceren van een artikel over een brief van de PvdA-fractie, over klachten omtrent geluidsoverlast, meldde de organisatie van De Foodstoet zich al bij ons. Woordvoerder Maarten Rikken betreurt de wijze waarop het geslaagde evenement nu in the picture komt. "We hebben er juist alles aan gedaan om de buurt te informeren en zijn op geen enkel moment over de geluidsnorm heen gegaan."

De PvdA schreef maandagmiddag een brief aan het college omdat er klachten waren binnengekomen bij de fractie omtrent geluidsoverlast van De Foodstoet. De partij wil onder andere weten of de normeringen wel zijn gehanteerd. Namens de organisatie van het evenement heeft Maarten Rikken inmiddels laten weten dat er juist uitgebreid is gemeten en en dat de maximaal toegestane grens geen enkele keer is overschreden. "Sterker nog, we zijn er bewust echt onder gebleven. We wilden er vooral alles aan doen om het leuk te houden", vertelt hij.

Buurt uitgebreid betrokken en geïnformeerd

"We hebben bewust heel veel gedaan om ruimschoots de buurt te betrekken", adus de organisator. "Er is in een behoorlijke straal rond ons terrein een brief van twee A4'tjes met véél informatie thuisbezorgd, waarin we uitlegden wat we gingen doen. Daarin stond ook contactinformatie voor wie toch vragen of opmerkingen had. Uiteindelijk hebben er over het geluid maar drie buurtbewoners gebeld tijdens het evenement."

Tijdens de opbouwavond van donderdag waren omwonenden zelfs uitgenodigd, meldt Rikken. Voor een kennismaking, een hapje en een drankje, maar ook om vragen te stellen. Daar zijn zo'n 70 bewoners op af gekomen en er werd zeer positief op gereageerd, laat hij weten. Naast de drie bellers tijdens het weekend zijn hem geen wanklanken bekend. Mede daarom baalt de organisatie van de ophef achteraf. "We hadden liever gezien dat ze direct contact opnamen met ons", klinkt het teleurgesteld. "Nu hebben we een prachtig evenement gehad met ruim 20.000 tevreden bezoekers en dan is dit wel een beetje een domper."