Peperbus tijdens stormachtige Kindervastenavend: ‘De wind blaast lengst m’n klokkespel’

BERGEN OP ZOOM – Weer of geen weer, de Kindervastenavend gaat door, zo liet de Stichting Vastenavend vanmorgen al weten. Gelukkig lieten de kullekes en nog veel meer volwassen Krabben zich er ook niet door tegenhouden. Met een Peperbus zonder kiel en een karig decor voor het Oude Stadhuis maakten de Prins, Nar, Grootste Boer en Steketee er toch weer een mooi feestje van.

Aan de voeten van de Peperbus stond een grote badkuip. De grootste kinderheld van Bergen op Zoom sprak: "Ik staan ier lekker pòòtje te baaje en de wind blaast lengst m'n klokkespel." Er klonk vervolgens vrolijk gejuich: de ramen van het stadhuis gingen open en al snel verschenen de Prins, Grootste Boer, Nar en Steketee. Die ontwaarden een paar reuzenschoenen op het grote podium, mét 'stinksokke' erin…

Die enorme stappers bleken van de Peperbus te zijn, die aankondigde aan de wandelvierdaagse mee te willen gaan doen, terwijl plots de Prins aan zijn voeten verscheen. Nilles III stelde voor die sokken te gaan wassen. Met een enorm pak wasmiddel en de nodige vrolijke omhaal werd daar werk van gemaakt, terwijl de Peperbus aan de Kreukeltjes op de Markt vertelde dat hij de laatste weken aan de wandel was geweest. Dat verklaarde meteen die enorme schoenafdrukken overal in de stad. Natuurlijk wilden de Nar en Steketee ook gaan lopen, daarom waren voor hen trainingsapparaten weggezet: een 'kuitebijter' en een 'ielelekker'.

Knal

Het was blijkbaar vermoeiend, dat bewegen. "Ik zijn zo moei as 'n geslipte n'ond", zei Steketee. Gelukkig wist de Peperbus raad. Hij had als pepmiddel flesjes Knal limonade bij. Voordat daar teveel van gedronken kon worden was de Prins gelukkig terug en hij vroeg of de Krabbekes zin hadden om te gaan dweilen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Met een flinke knal een heel veel confetti werd het feestje op de Grote Markt afgesloten en gingen de kullekes dweilend achter de Prins, Grootste Boer, Steketee en Nar aan, het Krabbebat in.

Meer foto's zien? Klik hier!

 
Geplaatst door KijkopBergenopZoom.nl op maandag 8 februari 2016
Geplaatst door KijkopBergenopZoom.nl op maandag 8 februari 2016
Geplaatst door KijkopBergenopZoom.nl op maandag 8 februari 2016
Geplaatst door KijkopBergenopZoom.nl op maandag 8 februari 2016