Woning De Linie getroffen door onbekend projectiel

BERGEN OP ZOOM – Een woning aan De Linie is zaterdagmorgen vroeg geraakt door een onbekend projectiel. Een voorwerp is door het dak gegaan en richtte grote ravage aan, aldus de politie. Bij de inslag zijn geen gewonden gevallen. Het echtpaar dat het huis bewoont werd rond vijf uur gewekt door een enorme knal. Vervolgens ontdekten ze de inslag en waarschuwden de polite.

De recherche onderzoekt het voorval en voert een buurtonderzoek uit. Het is niet bekend of het om een eventuele aanslag gaat. Wel is duidelijk, dat het om een inslag gaat van buitenaf. De brandweer heeft zondag een onderzoek uitgevoerd op de aanwezigheid van eventuele gevaarlijke stoffen, die bij de inslag zouden zijn vrijgekomen. In de loop van de dag is de woning weer veilig verklaard. Ook de constructie van het huis is stabiel gebleven, ondanks de klap.

Getuigen gezocht

Agenten hebben inmiddels gesproken met enkele omwonenden. Het onderzoeksteam van de politie wil ook graag spreken met andere mensen, die zondagnacht mogelijk vóór of na 05.00 uur iets verdachts hebben gezien of gehoord in de nabijheid van De Linie. Hebt u aanvullende informatie? Deel deze dan via 0900 8844. Liever anoniem? Bel dan 0800 7000.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant