Pilot Energie-advies met gratis energiescan

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Op zaterdagmiddag 18 februari informeren energieambassadeurs van Energiek Brabantse Wal en energiejongeren van de FitFabriek (voorheen Thuis op Straat) de bewoners van Hertshoorn-, Leeuwenbek- en Ratelaarstraat over de mogelijkheden van energiebesparing in hun huis en krijgen zij een energiebesparende lamp.

De drie straten beslaan zo’n 90 woningen in Gageldonk-West. Dit is tien procent  van het totaal aantal particuliere woningen in de hele wijk en dus een goed referentiekader om te kijken of deze pilot aanslaat. “Er zijn tal van mogelijkheden die we de bewoners willen aanrijken, zoals o.a. isolatie, dubbel glas, elektra-onderbrekers of zonnepanelen”, vertelt initiatiefnemer Carlo van Gestel. “En dit doen we door intensief samen te werken met de FitFabriek, Energiek Brabantse Wal en WijMakendeWijk. Samen met de bewoners willen we het verschil maken om de woningen energetisch te verbeteren.”

Advies op maat

Het onafhankelijke team van adviseurs bestaat onder meer uit speciaal opgeleide bewoners uit Gageldonk-West. Indien bewoners na het eerste gesprek interesse hebben in mogelijke verlaging van hun woonlasten en het beter beschermen (bijvoorbeeld met isolatie) van hun huis, kunnen zij een afspraak maken met een speciale FitFabriek energiejongere over de energiebespaarmogelijkheden.Ze kunnen ook een gratis energiescan op maat laten verrichten door een EBW energieambassadeur.

Meer weten? www.energiekbrabantsewal.nl

Afbeelding: © Pixabay/OpenClipart-Vectors