Pilot met ondergrondse oplaadvoorziening voor elektrische auto’s

BERGEN OP ZOOM – Elektrisch rijden is mooi maar overal palen, kastjes en andere obstakels is niet per se erg esthetisch. Mede daarom werkt de gemeente graag mee aan een pilot. Het Thoolse initiatief StreetPlug wordt ook hier getest de komende tijd.

Bergen op Zoom heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, laat de gemeente geregeld weten. Toch wil het oog ook wat. Mede daarom is er vanuit het Energiefonds een bedrag van 3500 euro vrijgemaakt om de StreetPlug te testen. Op het parkeerterrein tussen de Blokstallen en het Wilhelminaveld wordt binnenkort zo'n ondergrondse oplaadvoorziening aangebracht. Wethouder Yvonne Kammeijer spreekt van een 'innovatieve start-up' waar het college graag aan meewerkt. Het deksel van de voorziening is waterdicht en voorzien van LED verlichting, die aangeeft of de laadvoorziening in gebruik is, in storing of gereed voor gebruik.

Niet alleen Nederlandse gemeenten doen graag mee aan de pilot. Ook vanuit onder meer Frankrijk, Duitsland en Scandinavië is serieuze interesse voor de StreetPlug.

Foto: © StreetPlug