Plattegrond Halsteren weer eens vernield, CDA stelt vragen

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM – Het is inmiddels even geleden dat de plattegrond langs de Halsterseweg geregeld werd gesloopt maar dit weekend was het weer raak. Het CDA wil weten of er een betere oplossing kan komen ter bescherming van dergelijke voorzieningen.

Enkele jaren terug was het schering en inslag, helaas ook letterlijk. De glasplaat van de kast waarin langs de Halsterseweg een plattegrond zat werd bijna structureel gesloopt door vandalen. Lang heeft er daarom een houten plaat voor de kast gezeten in plaats van glas, waardoor de kaart niet te zien was. Toch durfde de gemeente het op een gegeven moment weer aan en werd de situatie hersteld.

Hufterproof

Het ging betrekkelijk lang goed, tot afgelopen weekend. Opnieuw zijn zowel het glas als de kaart zelf gemolesteerd. Tot verdriet van het CDA, dat bij monde van raadslid Erik Verbogt laat weten dit te betreuren. Omdat zijn partij er van overtuigd is dat er nog altijd geregeld mensen gebruik maken van een plattegrond als deze, vraagt hij in een brief aan het college of er geen 'hufterproof' methode te vinden is om dergelijke voorzieningen in stand te houden. Het CDA zou het informatiepunt graag zo snel mogelijk hersteld zien.

Foto: CDA Bergen op Zoom