Politie controleerde scooters en brommers en gaat dat vaker doen

BERGEN OP ZOOM – Met ingang van deze week zijn de scholen in Zuid-Nederland weer begonnen. Dat was reden voor de politie om de scholieren op scooters en brommers weer eens te controleren, in het kader van het project ‘Brom Effe Normaal’.

Bij de controles -die plaatsvonden op de Halsterseweg, Jacob Obrechtlaan en de Antwerpsestraat- zijn alle aspecten van de voor scooters en brommers relevante voertuigeisen gecontroleerd. Er werd extra aandacht besteed aan de constructiesnelheid, de voertuig-identiteit en het bezit van een rijbewijs.

Er zijn in totaal 41 scooters en bromfietsen gecontroleerd en in dertien gevallen werd een mankement of overschrijding van de constructiesnelheid geconstateerd. De eigenaren hebben hiervoor een bekeuring gekregen en sommige moeten hun brommer of scooter ter herkeuring aanbieden bij een RDW-keuringsstation. Twee bestuurders werden bekeurd voor het niet hebben van een rijbewijs en het niet op de juiste wijze voeren van een kentekenplaat. De politie waarschuwt alvast dat er de komende weken vaker van dit soort controles plaats gaan vinden.

Bron: Politie.nl / Afbeelding: Pixabay/Clker-Free-Vector-Images