CDA vindt gemeente te streng voor overnachtende truckers

BERGEN OP ZOOM – Het CDA is blij met het plan van het college om voor overnachtende truckers regionale verblijfplaatsen te gaan creëren. Maar voor het zo ver is moet er ook wat gebeuren, schrijft fractievoorzitter Annette Stinenbosch.

Het CDA begrijpt dat het tijd kost om het voornemen te realiseren en snapt ook dat wethouder Ad Coppens tot die tijd de situatie in de hand wil houden. Het nu volledig verbieden van overnachten gaat de christendemocraten echter te ver. Ze zien liever dat er zo lang wat voorzieningen komen om de overlast te beperken. Het plaatsen van dixies aan de Vierlinghweg zou al veel oplossen, aldus Stinenbosch. In een gemeente waarvoor de logistieke sector zo belangrijk is, mag wel wat vriendelijker worden omgegaan, stelt ze, met die hardwerkende chauffeurs. Die moeten zich immers ook houden aan bepaalde rijtijden.

Reële maatregelen

Het CDA vraagt zich af of de gemeente eigenlijk wel met de chauffeurs en transporteurs in gesprek is gegaan. De partij roept het college op het voornemen tot overnachten verbieden te herzien: “Start nu eens meteen met het plaatsen van dixies op de verschillende industrieterreinen en een tijdelijke ruimte om de vrachtwagens te plaatsen. Zorg dat de volgorde van uw maatregelen reëel zijn en in de pas lopen. Eerst raad dan daad!!”

Foto: Pixabay/Wim Lucas