Politie houdt 14-jarige aan voor woninginbraak

BERGEN OP ZOOM – Op zaterdagavond omstreeks 22.10 uur kwam er een melding binnen van een omwonende van de Schimmelpennincklaan in Bergen op Zoom. Deze zeer oplettende getuige zag dat er vermoedelijk een fiets werd gestolen door wat jonge gasten.

Hij belde de politie en gaf zijn informatie over deze verdachte situatie door. Agenten kwamen ter plaatse en zagen een jongen op een fiets door de straat rijden. Omdat de melder aangaf dat dit een van de daders was, hebben de agenten de jongen staande gehouden. Het bleek te gaan om een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom. Met toestemming van de jongen namen de agenten een kijkje in de fietstassen van de jongen. Ze troffen twee flessen sterke drank aan in de tassen. Over de herkomst van de drank gaf de jongen steeds een andere verklaring en ook veranderde hij steeds zijn verhaal over wat hij met de drank ging doen. De agenten besloten met de jongen naar zijn ouders te gaan om met alle betrokkenen in gesprek te gaan over o.a. het vermeende drankgebruik van deze minderjarige jongen.

Verstopte goederen

Toen het gezelschap in de woning van de jongen was, werden de agenten in kennis gesteld van een gepleegde woninginbraak aan de Schimmelpennincklaan. De 14-jarige liep ineens weg uit de kamer waar het gesprek plaatsvond en even later ontdekten de agenten dat hij een horloge en twee telefoons had verstopt. Die goederen bleken niet het eigendom te zijn van de familie en hoorden niet in de woning thuis. Op dat moment, rond middernacht, is de 14-jarige jongen aangehouden door de politie, op verdenking van het plegen van een woninginbraak. Hij is overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda waar hij verhoord gaat worden over het feit waarvan hij verdacht wordt.

Bron: Politie.nl