Pompejus toren lijkt er toch te komen

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – Het heeft even geduurd. Twee jaar geleden al werd aangekondigd dat er op Fort de Roovere een toren moest komen, ontworpen door Ro&Ad Architecten. Dat duo is tevens het creatieve brein achter de Mosesbrug bij hetzelfde fort. Binnenkort gaat het college eindelijk beslissen of het plan door mag gaan. Gezien alle energie, tijd en kosten die er al zijn geïnvesteerd, zou het zeer verbazingwekkend mogen heten als het niet zo ver komt.

De toren moet een uitkijkpunt worden dat zicht biedt over een behoorlijk deel van de regio. Daarnaast komt er wat 'zachte horeca' en bieden het onderste deel van het bouwwerk en de faciliteiten eromheen gelegenheid voor allerlei evenementen, openluchtspelen en andere feestelijke gelegenheden.

Een deel van de kosten voor de realisatie wordt via crowdfunding bijeen verzameld, daarnaast zullen de gemeente en een aantal subsidies een duit in het zakje moeten doen. Als de toren er komt zal deze een nieuw 'landmark' worden in het Brabantse Wal landschap.