PopMonument in het teken van ‘Kloecke Vrouwen’ van de stad

De dappere vrouwen uit de geschiedenis van Bergen op Zoom krijgen tijdens festival PopMonument (weer) een gezicht. Soms vrouwen met grote landelijke bekendheid, maar zeker zo vaak onterecht onderbelicht in de geschiedenisboeken. Daarnaast gaat het festival op zoek naar de Kloecke Vrouwen van deze tijd, soms heel dichtbij. De projecten zijn tijdens PopMonument op zaterdag 9 september te zien. Daarnaast zijn er ook talloze muziekoptredens in de mooiste monumenten van de stad van o.a. S10, RAMKOT, Robin Kester, Naaz en veel meer. Het tijdschema is sinds vandaag ook bekendgemaakt. De Torenkamer van de Peperbus en Anno 52 doen voor het eerst mee.

Vier bijzondere projecten in het teken van dappere vrouwen
⭐️ Kunstexpositie Kloecke Vrouwen in samenwerking met Arsis en Markiezenhof. Een zestal kunstenaars is aan de slag gegaan met dit thema en presenteert in de Tuinkamer van het Markiezenhof in verschillende kunstuitingen hun werk.

⭐️ Woordstuntelaar x Tom Gudde in samenwerking met Bibliotheek West-Brabant. In een drietal zomerworkshops in de bibliotheek gingen deelnemers aan de slag met verhalen, taal en geluiden rondom ‘Kloecke Vrouwen’. Dunya Heijt (De Woordstuntelaar) en Tom Gudde (o.a. De Toegift) duiken met deze waardevolle input aan verhalen en geluiden onder de arm de studio in en ontwikkelen samen een bijzondere spoken word performance in de Torenkamer van de Peperbus.

⭐️ Speciaal voor PopMonument ontwikkelt muzikante Luka een uniek optreden met muziek en dans getiteld ‘Solastalgia’ dat wordt uitgevoerd op de Kleine Binnenplaats van het Markiezenhof.

⭐️ Soft Empowerment pop-up museum in Anno 52 (voormalig V&D gebouw) in samenwerking met kunstenaars Pinchuk & Van Peppen. Zij gingen niet op zoek naar die ene, sterke vrouw, maar onderzochten welke belemmeringen vrouwen ervaren om zich sterk te voelen.

Kaarten zijn te koop: één ticket voor de hele avond
Met je kaartje krijg je toegang tot alle optredens en locaties en geniet je zo van een avondvullend programma van muziek, kunst, performances en verhalen. PopMonument is ontstaan in 2014 en heeft Bergen op Zoom als thuishaven. Sinds 2019 landt het festival in andere monumentale steden waaronder Breda, Middelburg en Goes.

Kaartjes koop je enkel via www.popmonument.nl. Voor een kaartje betaal je 37,50 euro.