Prefab-woningproducent Cubicco naar PM-terrein

De samenwerking met Cubicco is vandaag ondertekend. Aan de tafel zitten, vlnr: Raoul Voeten (Cubicco), Randy Riteco, wethouder Ad Coppens en Annemarie Vrijenhoek (directeur Aangenaam en teammanager Economische Zaken). Foto: Gemeente Bergen op Zoom
 

BERGEN OP ZOOM – Het bedrijf Cubicco dat energieneutrale, bijna kant-en-klare- woningen fabriceert, vestigt zich de komende maanden in één van de fabriekshallen van Philip Morris aan de Wattweg. Daarbij worden 20 van de uiteindelijke 75 tot 80 arbeidsplaatsen ingevuld met werklozen uit het ISD-bestand, zo is afgesproken. Wethouder Ad Coppens en Cubicco-directeur Randy Riteco hebben daartoe vandaag een overeenkomst getekend.

Het gaat om het voormalige pand van Timmerfabriek Klaassen dat op enig moment door Philip Morris werd aangekocht en gebruikt werd door de sigarettenfabrikant, zo laat de gemeente weten. "De komst van een nieuw bedrijf is een eerste stap in de richting van een nieuwe invulling van het Philip Morris-complex."
 
Strategische ligging

Bij de keuze voor Bergen op Zoom is het bedrijf niet over één nacht ijs gegaan. "De directie van Cubicco heeft zich voor de vestiging van haar bedrijf georiënteerd in Zeeland en West-Brabant", melden gemeente en Cubicco in een gezamenlijke verklaring. Doorslaggevend zijn de 'gunstige voorwaarden en de strategische ligging' van de nieuwe locatie, zoals de nabijheid van het spoor en de goede aansluitingen op de snelwegen A58 en A4.
 
Convenant voor 20 arbeidsplaatsen

Cubicco heeft een convenant getekend met de gemeente Bergen op Zoom om werk te bieden aan 20 mensen uit het bestand van de ISD. Cubicco start in Bergen op Zoom met zo’n 25 medewerkers. "De verwachting is, dat het bedrijf daarna snel zal groeien naar 75 à 80 werknemers", zo wordt gemeldt. Medio mei, na het installeren van de productielijnen, gaat de productie van start. Het bedrijf produceert en levert de basis voor kant en klare woningen, zogenoemde Flat Packs.  Met het bouwbedrijf Aan de Stegge Roosendaal is inmiddels een samenwerking gesloten. Dit bedrijf is de eerste Nederlandse Cubicco Assemblage partner en zal de (eind)assemblage (op locatie) verzorgen.