Wethouder Kammeijer opent Deelboz doorgeefwinkel

BERGEN OP ZOOM – In het Doe-centrum aan het Zilverschoonplein komen allerlei organisaties bij elkaar, van hobbyclubs met een sociale achtergrond tot alternatieve winkels. Vandaag is er een tweede doorgeefwinkel geopend door wethouder Yvonne Kammeijer. De belangstelling was groot, de aanwezigen pasten maar net in de ontvangstruimte.

Deelboz heet de nieuwe 'winkel'. Veel is er niet te koop, op kleding en accessoires voor 50 cent na. Het meeste wordt weggegeven aan mensen die het echt kunnen gebruiken. Er is begrijpelijkerwijs wel een limiet gesteld van vijf artikelen per persoon. Wie spulletjes over heeft die in goede staat verkeren, wordt vriendelijk verzocht zich te melden.

Indrukwekkend

Wethouder Kammeijer kreeg eerst een korte uitleg van wat er verder allemaal in het Doe-centrum gebeurt. Ze was onder de indruk, liet ze weten. "Je voelt de saamhorigheid wanneer je hier binnenstapt", om zich vervolgens tot de initiatiefnemers van het Deelboz te wenden: "Het is mooi dat er meer van dit soort doorgeefwinkels ontstaan en het is voor jullie klanten ook fijn dat die zo dicht bij elkaar zitten." Ze prees de visie van dit initiatief, die vooral gaat over het delen van overdaad in de samenleving. "Bovendien is dit meteen een mooie ontmoetingsplaats", vervolgde ze. Ook dat is belangrijk, liet ze de aanwezigen weten.

Muzikale opening

Vervolgens was het tijd voor de opening. Die begon met een lied van Elly Kellner, over hoe mooi geven en delen kan zijn.Dit nummer staat met nog twee tracks op een cd'tje dat speciaal is gemaakt ten bate van Deelboz, het is er voor vijf euro te koop.

Het heeft anderhalf jaar geduurd voor deze officiële opening eindelijk een feit kon zijn, vertelden de initiatiefnemers. Ze hebben veel hulp gehad en ook al heel veel spullen. De doorgeefwinkel was dan ook al een maand of vijf open en heeft inmiddels ruim 800 bezoekers mogen verwelkomen. Na die korte uitleg mocht de wethouder de openingshandeling verrichten door de rood-witte linten door te knippen. Vanaf nu is Deelboz dus 'officieel' geopend.

  • Meer weten,zoals openingstijden? Kijk eens op hun door KijkopBergenopZoom.nl gesponsorde profielpagina.
  • Meer foto's van de ochtend zien? Klik hier!

Foto's: Hans-Jorg van Broekhoven