Aangehouden veelpleger opgepakt voor meerdere inbraken

BERGEN OP ZOOM – Dinsdagavond is in een woning aan de Heiningen een 33-jarige Bergenaar aangehouden. Hij is een bekende van de politie en wordt van verschillende inbraken verdacht.

Sinds februari kwamen bij de politie diverse meldingen binnen van inbraken in bergingen en woningen. Bij die inbraken werden veelal laptops, sieraden, geld en telefoons weggenomen, maar ook huishoudelijke spullen zoals kleding, tassen en een koffiezetapparaat. Door de vondst van wat persoonlijke spullen, die werden aangetroffen na de inbraak in een berging, kwam deze verdachte als mogelijke dader op bij de politie.

Aanhouding 'buiten heterdaad'

Omdat er genoeg bewijslast tegen de man was, gaf de Officier van Justitie toestemming om hem 'buiten heterdaad' aan te houden. De verdachte is overgebracht naar een politiecel en zal vandaag verder gehoord worden over zijn betrokkenheid bij de zaken. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij vijf woninginbraken, vier inbraken in bergingen en de diefstal van een portemonnee en telefoon van een medewerkster van het ziekenhuis.