Vrouw herkent gestolen fiets: man (37) aangehouden

BERGEN OP ZOOM – Een 37-jarige Bergenaar is gisteravond rond kwart over zes aangehouden op verdenking van fietsendiefstal of -heling. Het rijwiel was vorige week gestolen, maar de eigenaresse herkende haar fiets en waarschuwde de politie. De fiets stond aan de Kastanjelaan. Zij wist de nieuwe 'eigenaar' aan de praat te houden tot de agenten ter plaatse kwamen. De man zit nu vast in een politiecel.

De eigenaresse van de fiets had vorige week aangifte gedaan van diefstal. De fiets was meegenomen toen zij een boodschap deed. Gisteren zag zij haar fiets ineens weer staan bij een winkel aan de Kastanjelaan. De fiets was niet afgesloten, dus de vrouw haalde de sleutel uit het slot en belde de politie met de mededeling dat zij haar gestolen fiets weer had aangetroffen.

Discussie

Kort daarna kwam de verdachte de winkel uit, die naar de bewuste fiets liep en tevergeefs ermee vandoor wilde gaan. De vrouw sprak de man aan en vertelde dat de politie onderweg was. Terwijl een discussie tussen het tweetal ontstond, arriveerden de agenten en hielden de man aan. Hij is overgebracht naar een politiecel waar hij de nacht moest doorbrengen. Vandaag wordt de zaak verder uitgezocht. 

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant