Honderd dienstjaren bij Intratuin

HALSTEREN – Woensdagavond 16 maart was het dik feest aan de Halsterseweg. Er werd in het restaurant gevierd dat er een viertal medewerkers samen honderd jaar in dienst waren. Eigenaar Piet Withagen is met reden trots op zijn trouwe team.

Eén van de vier medewerkers had vooraf aangegeven absoluut niet in het middelpunt van de belangstelling te willen staan, daarom stapten uit het busje dat voor de bekende entree stopte drie jubilarissen, die ieder 25 jaar in dienst zijn bij Intratuin: Toos Tunders, Bert de Jong en Ton van Treijen. Mét hun partners natuurlijk. Ze werden met tromgeroffel en trompetgeschal onthaald en mochten over de rode loper via de imposante draaideur naar binnen, toegejuicht en met applaus overladen door hun collega's en familieleden.

Teamwork en thuisfront

Eenmaal binnen werd iedereen verwelkomd door twee deftige lakeien, alvorens in het restaurant het glas geheven kon worden en de jubilarissen plaats mochten nemen voor een toespraak van hun werkgever, Piet Withagen. Hij roemde Toos, Bert en Tom ieder om hun trouw, hun belangrijke bijdragen in het bedrijf en om het feit dat ze in de loop der jaren meegegroeid zijn met 'hun' Intratuin vestiging. De organisatie is in die jaren maar liefst vier keer zo groot geworden, dus er is nogal wat gebeurd en veranderd. Er stond een trotse werkgever voor hen, die overigens het hele team complimenteerde vanwege hun prestaties. Bedrijfsleider Jan Willem Egas sloot zich hier helemaal bij aan en bedankte tevens het thuisfront voor hun loyaliteit.

Een ludieke wending

Na de officiële woorden ging het er wat ludieker aan toe. Een van de 'gasten' vond het tijd de jubilarissen eens op een andere manier de waarheid te zeggen. De tonprater in hem kwam boven en wat volgde was een cabareteske speech die geen van de hoofdrolspelers spaarde. Hierna nam een muzikaal duo het podium over en konden de aanwezigen die hiertoe nog geen kans hadden gehad de jubilerende mensen feliciteren. Er gingen hapjes en drankjes rond, het ongedwongen deel van een feestelijke avond kon beginnen.

Foto's: Mireille Hoetelmans