Proef minder restafval ophalen blijkt ineens nog maar voorstel

BERGEN OP ZOOM – Volgens de gemeente zijn de boze reacties op de aangekondigde proef om restafval minder vaak te gaan inzamelen te voorbarig. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel van het college. Meer specifiek wordt gereageerd op de woede van één raadslid: “Ton Linssen krijgt dus nog volop de gelegenheid om van zijn democratische rechten en mogelijkheden gebruik te maken.”

De reactie op de stevige aanval die Linssen eerder vandaag lanceerde richting het college, komt van woordvoerder Peter van der Graaf. We vroegen hem of B en W wilde reageren op de stevige bewoordingen van het raadslid maar er waren geen raadsleden beschikbaar, aldus de gemeentelijke vertegenwoordiger.

'Knettergek'

Kort nadat woensdagmorgen bekend werd dat het college voornemens is om in 2020 een proef te starten, waarbij nog maar eens in de vier weken huiscontainers met restafval worden geleegd, ging het los. De reacties van heel wat Bergenaren logen er niet om en ook raadslid Linssen reageerde ziedend. Hij verklaarde de bestuurders ‘knettergek’ te vinden. In een officieel schrijven heeft hij B en W inmiddels laten weten ‘verdere verpaupering’ van de gemeente te vrezen en het te beschouwen als een ‘totaal verkeerde bezuiniging’.

Hoe vastberaden de pilot ook aangekondigd werd eerder vandaag, volgens woordvoerder Van de Graaf is er geen reden nu al zo hard van stapel te lopen. Het voorstel moet nog aan de raad worden voorgelegd. Pas dan wordt besloten of de aangekondigde proef werkelijk doorgaat. Als de gelederen van de coalitie gesloten blijven is ook dat slechts een formaliteit natuurlijk.

Afbeelding (uitsnede): Hans Braxmeier / Pixabay