PvdA wijst op gebrekkig cameratoezicht ‘Tunneltje’

= geeft aan welke kant de camera op staat.

○  = een camera die kan draaien: gekleurde sectie = beperking zicht door (lantaarn)paal

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Patrick van der Velden en ProRail mogen dan heel trots zijn op het vernieuwde 'Tunneltje' bij het station, de Bergse PvdA is deels minder enthousiast. De partij zegt te hebben geconstateerd dat er niks extra’s is gedaan om de veiligheid bij het tunneltje te verbeteren/bevorderen sinds de vernieuwing.

Dat de locatie bewaking nodig heeft is geen nieuws, stelt de PvdA. In een brief verwijzen duoraadslid Sharinda Hanoman en raadslid Sahin Ergec naar een gewelddadig incident uit 2014. Toen werd hier een man op leeftijd mishandeld. Die zaak is, mede door het ontbreken van goede beelden, nooit opgelost.

Op dit moment hangen er wel meer camera’s, laat de PvdA met een tekening hieronder zien, maar die brengen lang niet alles in beeld constateert de partij. Dat komt de veiligheid niet ten goede en dus stellen Hanoman en Ergec dat er  meer cameratoezicht nodig is. Van het college willen de briefschrijvers weten of er aanvullende maatregelen komen. “Het gaat hier nota bene om de veiligheid!”, schrijft het tweetal verontwaardigd.

Plattegrond: PvdA BoZ / Afbeelding camera: © Pixabay/OpenClipart-Vectors