Rabo Clubkas Campagne steunt verenigingen in de gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Ook volgend jaar kunnen de leden van Rabobank Zuidwest-Brabant stemmen op verenigingen en stichtingen die ze een warm hart toedragen. Het totaal bedrag dat de verenigingen en stichtingen in het werkgebied van de bank ontvangen is zelfs verhoogd: er wordt in 2017 maar liefst € 150.000,- onder de deelnemende clubs verdeeld.

Ruggengraat van de lokale samenleving

Doel van de Clubkas Campagne is om de verenigingen en stichtingen te ondersteunen. Die kunnen dit vaak heel goed gebruiken om hun doelen en ambities te realiseren. En dat is belangrijk, zo vindt Rabobank, want de coöperatieve bank ziet het verenigingsleven in de gemeente Bergen op Zoom als de ruggengraat van onze lokale samenleving. Verenigingen en stichtingen hebben een belangrijke verbindende functie tussen inwoners en bedrijven. Rabobank Zuidwest-Brabant levert daar graag een bijdrage aan.

Leden bepalen de verdeling

Rabobank Zuidwest-Brabant heeft 29.000 leden. Een lid kan via de website van de bank tijdens de stemperiode van de Clubkas Campagne zijn of haar stem uitbrengen. Elk lid krijgt vijf stemmen en kan die verdelen onder verenigingen en stichtingen die zich hebben aangemeld, met maximaal twee stemmen op dezelfde club.

Aanmelden

Alle verenigingen en stichtingen die bij Rabobank Zuidwest-Brabant bankieren – en die lid zijn of lid worden en voldoen aan de voorwaarden – kunnen zich aanmelden voor deelname. Zo stellen zij zich als het ware verkiesbaar voor de stemmen van de leden van de bank. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting uit de gemeente Bergen op Zoom ontvangt, des te hoger wordt het te ontvangen bedrag. Aanmelden kan tot en met 15 februari 2017. Het aanmeldingsformulier is te vinden op rabobank.nl/zwb.

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne 2016

In 2016 werd onder de 422 deelnemende verenigingen en stichtingen een bedrag van € 125.000 verdeeld. Er werden in totaal 45.385 stemmen uitgebracht en dat betekende dat elke stem goed was voor een bedrag van € 2,70.

Campagne voeren loont

De bank stimuleert haar leden op diverse manieren om tijdens de Clubkas Campagne hun stem uit te brengen. Maar ook clubs mogen campagne voeren. Dat dit loont blijkt zeker uit de resultaten van het afgelopen jaar. Actieve clubs ontvingen door hun campagnes goede stemresultaten. Overigens kunnen deelnemende verenigingen en stichtingen vanaf februari 2017 via de site van Rabobank Zuidwest-Brabant gratis online promotiematerialen – zoals flyers en internetbanners – downloaden.