Binnenstadslab-nieuws: Winkelheld Yvette van Broekhoven houdt van ‘tutten’

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Het Binnenstadslab heeft een leuke verkiezing geïntroduceerd. Bezoekers van de winkels in het centrum kunnen Winkelhelden nomineren. Dat zijn mensen waarvan zij vinden dat ze super goed voor klanten zorgen. Ze worden in het tv-programma Shopstars aan de kijkers voorgesteld en er komt ook een verkiezing van dé Winkelheld 2017. In aflevering 1 was dat Yvette van Broekhoven, van Mijn Lievelingskleding.

De naam van haar shops zegt meteen veel over de wijze waarop Yvette haar assortiment samenstelt. Ze heeft een heel eigen stijl, een beetje retro en eigenzinnig. Kleding met karakter dus en sinds kort niet meer alleen voor dames. Ze verkoopt steeds meer herenkleding in haar shops, aan de Zuivelstraat 7, de Voetboog en online. Met die webshop is het zo’n vijf jaar geleden allemaal begonnen. Maar Yvette miste het persoonlijke contact en haar klanten wilden best vaak komen passen. Nu gaat ze alweer uitbreiden. De winkel in de Voetboog verhuist in december naar de Zuivelstraat en komt aan de overkant, op nummer 4. Het aanbod voor heren wordt vanaf komend voorjaar daar uitgebreid en er komt dan tevens kleding voor kids bij.

Een huiskamer waar alles kan

Yvette: “Ik ben continu op zoek naar nieuwe merken, stijlen en uitbreiding van m’n assortiment. Daarbij houd ik m’n klanten in m’n achterhoofd natuurlijk maar ik moet er vooral zelf achter staan. Anders wil ik het niet aanbieden.” Ze lacht: “In die zin ben ik misschien helemaal niet zo’n goede verkoopster.”

Toch is die eigen aanpak ook juist haar kracht. Wie bij haar binnenkomt voelt zich welkom, en meteen thuis. Yvette en haar team polsen even of je graag wordt geholpen of juist liever zelf rond kijkt en respecteren dat laatste ook. Er is voor liefhebbers een bakje koffie en altijd gelegenheid voor een praatje. “Dat vinden we zelf ook leuk”, vertelt Yvette. “Ik wil een huiskamersfeertje creëren, alles mooi en gezellig maken. Ik pak voor klanten ook bijna alles in als een cadeautje, al is het vaak voor henzelf. En bijna niemand zegt dat ie dat niet wil. Een beetje ‘tutten’ is gewoon leuk!” Ze heeft er al zichtbaar plezier in wanneer ze er alleen maar over vertelt. Het hoort ook helemaal bij haar; “Hier is twintig jurken passen helemaal prima. Daar hebben we zelf net zo goed lol in.”

O, kom er (weer) eens kijken!

Yvette voelt zich thuis in de Bergse binnenstad. “Weet je wat ik zo leuk vind? Er valt weer steeds meer te ontdekken hier, aan nieuwe winkels en nieuwe spulletjes. Er komen steeds meer adresjes bij, waar echt verrassende artikelen te vinden zijn. Ik hoop dat ook de mensen die niet meer naar de stad komen, omdat ze denken dat er weinig te beleven is, dat snel weer ontdekken. Er is écht wat veranderd, de laatste tijd.” Of ze ook nog een wens heeft, die een extra impuls zou kunnen even aan het centrum? “Jazeker, het lijkt mij goed om in het voorjaar en de zomer alle zondagen open te gaan. Nu het centrum weer zo’n leuke funshop-plek aan het worden is zéker!”

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.