Regenboogvlag binnenkort gehesen bij het gemeentehuis

BERGEN OP ZOOM – Kijk over een week of twee niet vreemd op als er een regenboogvlag wappert bij of aan het gemeentehuis. Op zondag 11 oktober is het internationale Coming Out Dag, dus vroeg het COC West-Brabant-West & Tholen ook aan deze gemeente om die vlag dan uit te hangen.

Dat doet het gemeentelijk college graag, vertelt wethouder Ad Coppens. Een van hen zal ook bij het hijsen ervan op 9 oktober aanwezig zijn, om dit samen met COC regiovoorzittter Arnold van der Heijden te doen. Dit gebeurt een paar dagen eerder al, voornamelijk om praktische redenen. In het weekend is zo'n handeling blijkbaar lastiger te organiseren. De vlag wordt daarom ook pas maandag erna weer gestreken. De internationale Coming Out dag vond z'n oorsprong 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. Men hoopt het hiermee makkelijker te maken om voor bepaalde gevoelens en een sexuele geaardheid uit te komen.

Het COC-WBWT hoopt door de lesbische, homo, bi- en transgendergemeenschap meer zichtbaar te maken een positieve bijdrage te leveren aan de acceptatie en bespreekbaarheid.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven