René Vermeulen is klaar voor de FoodStoet op De Kaai

BERGEN OP ZOOM – Dit weekend staat de FoodStoet op De Kaai. Met een speciale wintereditie, natuurlijk in kerstsferen. Een aantal foodtrucks zullen voor vaste bezoekers van het event geen verrassing zijn, andere wel. Onder de deelnemers ook Bergse ondernemers en een nieuw gezicht daarbij is René Vermeulen van het Spuihuis. Een thuiswedstrijd, met bijzondere kroketten…

"Eigenlijk was ik al eerder van plan een keer mee te doen aan de Foodstoet", vertelt Spuihuis-eigenaar René Vermeulen. "Maar het kwam er steeds niet van. Nu is het een thuiswedstrijd, met deze kersteditie voor de deur. De organisatoren zijn goede vrienden van me dus ik heb ja gezegd keer."

Speciale kroketten

Hij heeft er een truck voor gehuurd en gaat er speciaal hiervoor gemaakte kroketten verkopen, eigen recept natuurlijk. Er zijn drie varianten: met truffel en vrije uitloopkip, wilde paddenstoelen met zuurkool, en garnalen-kerrie. Je koopt er drie van 50 gram voor 7,50 euro. "Saus hoeft er eigenlijk niet over", vindt de chef de cuisine. "Ze zijn echt smaakvol genoeg van zichzelf." Hij heeft er in ieder geval weer veel plezier aan gehad om ze te maken. "Kroketten maken is zó leuk!"

Geheim van de chef

René over het maken van kroketten: "Het lijkt op soep maken. Iedere hap die je neemt moet meteen de juiste smaak hebben." Die basis van boter, bloem en bouillon krijgt natuurlijk zo z'n geheime ingrediënten. Logischerwijs doet de maker daar geen uitspraken over. Hij wil wel vertellen er voor het komend weekend bijna 3000 klaar te hebben liggen. Liefhebbers kunnen hun hart op komen halen dus.

Foodstoet

Met zijn eigen concept Le Croquet Loquet staat hij dus voor het eerst op de kerstspecial van het foodtruckfestival op De Kaai. Althans, de wagen wordt bemand door Bas Bellemans en Leslie van Roosendaal. Zelf heeft René overdag en 's avonds een restaurant te draaien. "Maar ik kom natuurlijk wel af en toe even kijken. En als bij het Spuihuis de laatste gasten vertrokken zijn ga ik er zéker een borrel drinken. Het is een gezellig feestje, het past helemaal bij de Bergenaren."

Meer over de Foodstoet kersteditie? Klik hier!