Reünie personeelsvereniging van Egeraat Transport

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Van Egeraat Transport ging medio 2006 ter ziele. Zulks tot verdriet van alle betrokkenen. Het bedrijf had een intiem karakter van 'ons kent ons'. Vaak gingen broers, schoonbroers of zonen ook bij dit gezellige bedrijf werken. Dat resulteerde ook in een erg actieve personeelsvereniging die op zijn hoogtijdagen wel ruim honderd leden kende.

Door: Sonn Franken

Er werd veel georganiseerd, mede omdat directeur Walter van Egeraat het erg belangrijk vond dat de onderlinge band hecht bleef. Met ritten die tot steeds verder reikten, liepen ook de tijden op dat de chauffeurs weg waren van het thuisfront. Daarom was de PV een belangrijke factor in het leven van het bedrijf.

Na de teloorgang van het Bergse transportbedrijf, zwierven de leden overal uit en verloor men elkaar uit het oog. Drie voormalig bestuursleden van de toenmalige PV willen daar verandering in aanbrengen. Ze vinden het zonde dat die hechte band verwaterd is. "We komen nog wel eens iemand tegen via Facebook en dan klinkt altijd de opmerking 'We motte elkaar nog ’s zien!'. Daarom ook hebben we de knoop doorgehakt. We gaan een bijeenkomst organiseren."

Op zaterdag 20 oktober wordt er een reünie gehouden voor oud personeel van het voormalig W van Egeraat Transport. Het gaat plaatsvinden in Bergen op Zoom en ook de familie Van Egeraat zelf wordt uitgenodigd. Op Facebook gaat een speciale evenementenpagina komen, waarop alle info te zien zal zijn.

  • Datum: zaterdag 20 oktober
  • Vanaf: 14:30 uur
  • Locatie: Café De Saeck, Korte Bosstraat 1, 4611MA Bergen op Zoom

Twee oproepen:

Wie heeft er bij van Egeraat gewerkt, of was lid van de personeelsvereniging? Meldt je dan aan bij onderstaande informatieadres.

Wie heeft er oude foto’s van zijn / haar periode bij Van Egeraat Transport. Dit kunnen beelden van het werk zijn, maar eveneens van één van de uitstapjes via de personeelsvereniging. Gelieve deze digitaal aan te leveren bij Jan van Egeraat. Ook met vragen kun je bij hem terecht.

Jan van Egeraat – egeraatjan@home.nl               
Kloosterstraat 69, 4611 MB – Bergen op zoom

Tip van de KijkopBergenopZoom.nl redactie: er is ook een Facebookgroep met foto's van de Bergse Transport bedrijven W. Van Egeraat en Piet van Egeraat.

Foto en artikel: Sonn Franken (BoZinBeeld)