Rode Kruis op pad met politie tijdens Vastenavond

BERGEN OP ZOOM – Het gaat om een experiment, laat Jeffry Verdult van Rode Kruis Bergen op Zoom weten. Van het Neuzenbal tot en met de dinsdag van de Vastenavond zelf gaan er mensen van de hulporganisatie mee met politieteams.

Het Rode Kruis heeft onder meer een eigen bikerteam voor eerste hulpverlening. Zij zijn volledig uitgerust met AED en EHBO hulpmiddelen en schakelen waar nodig een ambulance in. De opleiding van deze bikers is gelijk aan die van de Politie op het gebied van behendigheid. Ze moeten dus zeker mee kunnen komen en zijn snel ter plaatse als er sprake is van een incident.

Beide organisaties zien de samenwerking als een experiment met een duidelijke toegevoegde waarde, aldus woordvoerder van de politie Tijs Quaden en Verdult namens het Rode Kruis. Door de drukte in de binnenstad en afgesloten straten kunnen ambulances niet altijd snel ter plaatse zijn. Preventief aanwezig zijn is dan ook geen overbodige luxe, stelt de Rode Kruis woordvoerder: “Denk hierbij aan mensen die onderkoeld of onwel kunnen raken tijdens bijvoorbeeld de optocht of als iemand ten val komt. Maar ook bij alcohol en drugsgebruik waarbij het mis kan gaan zijn de hulpverleners van het Rode Kruis goed getraind.”

Foto: Rode Kruis Bergen op Zoom