Rondrit over jubilerende Bergse Plaat eindigt op Het Kompas

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagochtend is het jubileumfeest van de Bergse Plaat geopend met de onthullling van een gedicht. Na de openingshandeling zijn wethouder Yvonne Kammeijer, de wijkcommissie  en genodigden een rondrit gaan maken door de wijk in een vrolijk treintje.

De korte tocht eindigde bij winkelcentrum Het Kompas, alwaar de wethouder nader kennismaakte met de ondernemers. Alle winkels en horeca daar presenteerden zich buiten, met gezellige live muziek, een aantal kraampjes, een wijnproeverij en vooral veel gezelligheid. Er is een nieuw elan aan het ontstaan nu de ondernemers hier zich weer sterker hebben verenigd en hun winkelcentrum hebben opgeknapt. Dat maakte het plein een prima plek om elkaar weer eens te ontmoeten.

In de aanloop naar het jubileum hebben de wijkcommissievoorzitter Joke Grootemaat en de gezamenlijk optrekkende ondernemers elkaar gevonden. In het pand van voormalig drogisterij Oerlemans is mede daardoor een expositie ingericht over het ontstaan en de groei van deze jong-volwassen wijk. Zowel bewoners als bezoekers gaven er blijk van die nieuw ontstane dynamiek rondom Het Kompas én die in de wijk te waarderen.

Meer foto's zien?