Roparun afgelast vanwege coronadreiging

(Redactie: Han Verbeem)

BRABANTSE WAL – Als gevolg van de coronadreiging zal de Roparun dit jaar niet doorgaan. Dat heeft de organiserende stichting maandagmiddag bekendgemaakt. De Roparun zou dit jaar plaatsvinden van 30 mei tot en met 1 juni.

“Vandaag hebben wij als Stichting Roparun de moeilijke, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing genomen om de Roparun 2020 niet door te laten gaan”, aldus de verklaring die op de website is geplaatst. “Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden wij het onze verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving.”

Focus nu gericht op 2021

Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker, zo benadrukt de organisatie. Directeur Wiljan Vloet laat weten: “We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten.”