Rosanne wil iedereen op vakantie sturen, natúúrlijk naar Frankrijk

Haar liefde voor Frankrijk deelt Rosanne Langenberg op allerlei wijzen. Het liefst door reisverhalen te schrijven en mensen te inspireren. Binnenkort verschijnt een nieuwe bundel met beschrijvingen van korte trips. (Tekst en foto 1: Hans-Jorg van Broekhoven – achtergrond foto 2: RD LH – afbeeldingen boek: Rosanne Langenberg)

BERGEN OP ZOOM – Ze is van geboorte Bergse maar al sinds haar kinderjaren gek op Frankrijk. "Verliefd zelfs", noemt ze het. Met één groot onderscheid: deze liefde deelt ze heel graag met anderen. Rosanne Langenberg bezoekt 'la douce France' zo vaak mogelijk en maakt het liefst zo veel mogelijk mensen deelgenoot van haar ervaringen daar. "Ik wil mensen inspireren en ze aansporen vaker op reis te gaan, zichzelf geluksmomentjes te gunnen." Een beter land dan Frankrijk is daarvoor in haar ogen niet denkbaar.

Het is Rosanne met de spreekwoordelijk paplepel ingegoten. Haar ouders gingen altijd op vakantie in het land dat ze zo al jong leerde kennen. "We kwamen in alle streken en ik raakte toen al verliefd op de natuur, de Franse keuken, de mensen én de taal." Haar ogen glinsteren als ze begint te vertellen, het is oprechte passie. "Ik mis het land ook echt als ik er even niet geweest ben. Toen ik journalistiek ging studeren ben ik daarom een eigen online platform begonnen en gaan bloggen over wat ik daar meemaak."

Verhalen bundelen

Al vrij vlot werden haar site en blogs ontdekt door francofielen uit heel Nederland en deze groep volgers groeit nog altijd gestaag. Met name haar reisverslagen zijn zeer populair en leiden geregeld tot vragen, bijvoorbeeld over hoe ze die soms korte uitstapjes betaalbaar houdt en over hoe ze al die bijzondere plekjes vindt daar. "Ik heb er veel contact met locals en juist zo ontdek je veel moois dat voor de gemiddelde toerist wel eens verborgen blijft. Het geeft me steeds weer een boost daar te zijn en dat deel ik heel graag met anderen. Ik hoop mensen te inspireren om ook op die manier dat soort trips en mooie belevenissen mee te maken. Daarop besloot ik de verhalen over die korte uitstapjes te bundelen. Zo laat ik zien wat er allemaal mogelijk is."

Oprechte vertellingen

Haar uitdaging? Frankrijk vooral op een andere manier ontdekken en dat delen in hele persoonlijke reisverslagen. Die gaan over hele mooie plekken, bijzondere mensen en ontmoetingen maar ook wel eens – heel open en eerlijk – over je eenzaam voelen. "In een bergdorpje waar 's avonds niets te beleven is en je telefoon zelfs geen bereik heeft, kun je je best wel eens even écht alleen voelen. Dat deel ik net zo goed."

Haar verhalen zijn echter vooral tot de verbeelding sprekende vertellingen over een prachtig land, met indrukwekkende Alpen,azuurblauwe zeeën, pittoreske dorpjes waar de tijd bijna stil lijkt te staan, of een adembenemende Normandische kust. "En het echte Franse leven", klinkt het enthousiast. "Waar je tot rust komt, nieuwe energie opdoet en als herboren van terug komt."

Al die inspiratie, tips, persoonlijke verhalen en meer zijn binnenkort te lezen in de bundel 'De mooiste korte trips in Frankrijk'. In het boek tref je tevens volop zelf gemaakte foto's van al die beschreven plaatsen. Vanaf 3 december is de uitgave verkrijgbaar bij de reguliere verkooppunten en 'naturellement' tevens via Rosannes website: www.bonjourfrankrijk.nl