Rustige jaarwisseling: 3 aanhoudingen

BERGEN OP ZOOM – De jaarwisseling is in Bergen op Zoom redelijk rustig verlopen, de schade aan straatmeubilair lijkt mee te vallen. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie die de gemeente op Nieuwjaarsdag heeft gemaakt. "De politie spreekt van een avond die vergelijkbaar was met een 'normale uitgaansavond'. Wel moest de brandweer wat vaker uitrukken dan de afgelopen jaren in verband met wat kleinere brandjes, meldt gemeentewoordvoerder Erwin Stander. "Dat gaat dan om containers, afvalbakken en dergelijke." Wel is eerder op Oudejaarsdag een garagebox aan de Jan Dercksstraat uitgebrand, vermoedelijk door ingeworpen vuurwerk.

De aanloop naar Oud en Nieuw verliep desondanks al een stuk rustiger dan voorgaande jaren, aldus Stander: "Dat heeft zich ook doorgezet in de periode rondom de jaarwisseling." Burgemeester Frank Petter en wethouder Patrick van der Velden hebben op Nieuwjaarsochtend een ronde door de gemeente gemaakt om een indruk te krijgen van de stand van zaken. "Naar de mening van de burgemeester en de wethouder lijkt de schade aan straatmeubilair en gemeentelijke eigendommen mee te vallen. Een precieze inventarisatie volgt de komende tijd."

Oogletsel

Als gevolg van vuurwerk zijn helaas ook dit jaar een aantal gewonden gevallen, meldt Stander. "Twee mensen moesten zich in het Bravisziekenhuis laten behandelen vanwege verwondingen die veroorzaakt werden door vuurwerk." Het ging in beide gevallen om mensen die stonden te kijken naar het vuurwerk. "Eén persoon heeft daarbij blijvend oogletsel opgelopen. De andere persoon kon na behandeling alweer snel het ziekenhuis verlaten."

Drie aanhoudingen

De politie heeft het redelijk rustig gehad, van onregelmatigheden was tijdens de jaarwisseling in Bergen op Zoom nauwelijks sprake. "De politie verrichtte drie aanhoudingen voor onder meer belediging, het negeren van een politiebevel en rijden onder invloed. Verder zijn twee processen verbaal uitgeschreven wegens wildplassen."

Fotobijschriften: Aan de Paulus Buijslaan is een straatnaambordje gesneuveld op Oudejaarsavond. Op Nieuwjaarsmorgen was de rust wedergekeerd en kleurden sommige straten letterlijk rood van de resten van knalvuurwerk, zoals bij de Stalenbrug. (Foto's: Bea Demmers)