SABIC-medewerkers in actie voor het goede doel

SABIC in Bergen op Zoom hield donderdag 28 september 2023 een Community Dag.

Ongeveer 80 SABIC-medewerkers staken deze dag hun hun handen uit de mouwen voor het goede doel.
Samen realiseerden zij deze dag vier projecten (zie hieronder) in Bergen op Zoom en omgeving.

Zowel alle SABIC-medewerkers in Bergen op Zoom als iedereen in de regio konden projecten aandragen. Uit de inzendingen werden de volgende projecten geselecteerd, die gisteren zijn uitgevoerd.

Schilderen van gemeenschapsgebouw De Baak. De Baak is een houten loods achter de Protestantse kerk in Halsteren die destijds aan de gemeenschap is geschonken door General Electric (GE). Het wordt voor allerlei activiteiten gebruikt door onder andere koor de Beekzangers, de carnavalsvereniging, Open Kerk, een handwerkgroep en kerkelijke vergaderingen en kan hard een schilderbeurt gebruiken. ,,Wij zijn bijzonder dankbaar dat de SABIC-vrijwilligers ons helpen bij de klus van het schilderen van de Baak. Door hun hulp verkeert het gebouw weer in goede staat en kunnen de verenigingen hier weer fijn gebruik van maken”, aldus kerkrentmeester Bernard Klazema.

Een dagje naar de dierentuin met bewoners VanThuisUit. VanThuisUit is een locatie van tanteLouise in Steenbergen voor ouderen die graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar daar door beginnende dementie of lichamelijke beperkingen moeite mee hebben. Deze bewoners zijn dierenliefhebbers, hebben vroeger met dieren gewerkt of zelf gehad. Social worker Leon van der Flier van VanThuisUit: “Het is voor ons en onze deelnemers belangrijk dat SABIC komt helpen. Het organiseren van deze dag zorgt voor nieuwe sociale contacten, bevordert de kwaliteit van leven en biedt ondersteuning. SABIC maakt het voor onze deelnemers mogelijk om samen deze mooie dag te beleven, iets wat niet zomaar vanzelfsprekend is. Een mooi initiatief!”

Slopen van een deel van het pand van stichting Titurel in Putte. Titurel biedt langdurige zorg en dagbesteding aan mensen met autisme, psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking. De aanbouw aan de monumentale ‘oude villa’, is in slechte staat en wordt gemoderniseerd, op een zo budgetvriendelijke en duurzaam mogelijke manier. Het gebouw demonteren is een arbeidsintensief proces waarvoor vele handen nodig zijn. ,,Superblij zijn wij met de hulp van SABIC. Onze eigen bewoners bouwploeg keek erg uit naar de samenwerking.
Het is voor hen goed te voelen dat we onderdeel uitmaken van een groter geheel”, legt bestuurder Katrien Muylaert uit. ,,Daarnaast betekent deze hulp dat we financiële middelen overhouden om er een prachtig gebouw van te maken.”

Het verzorgen van een high tea voor Zorgboerderij De Stoofhoeve. Dit is een kleinschalige dagopvang in Poortvliet voor mensen met een geheugenprobleem. Anita van den Berge van De Stoofhoeve: “Dankzij de hulp van SABIC kunnen wij deze bijzondere high tea organiseren voor onze deelnemers, hun mantelzorgers en vrijwilligers. Dat was ons alleen niet gelukt. Als kleinschalige zorgvoorziening hebben we er de capaciteit en middelen niet voor. Dankzij SABIC hebben we een onvergetelijke dag beleefd.”

SABIC in Bergen op Zoom doet mee aan de Europese SABIC Community Day. Op negen locaties in Europa kwamen tussen 22 en 29 september SABIC-medewerkers in actie voor het goede doel.