SamenLoop voor Hoop avond voor vrijwilligers

BERGEN OP ZOOM – Het nieuwe bestuur van SamenLoop voor Hoop is druk bezig met het verder inrichten van de organisatie. Dat gebeurt in goed overleg met de vrijwilligers, daarom is er een avond op komst om samen eens naar taken en gezamenlijke verwachtingen te kijken. Geïnteresseerden zijn daarbij van harte welkom.

Op 25 januari vindt in wijkhuis de Moerkens aan de Kapittelstraat 21 een bijeenkomst plaats, waarvoor alle aangemelde vrijwilligers zijn uitgenodigd. Hier wordt dan besproken wie welke taken op zich wil nemen en in welke commissies dat dient te gebeuren. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en is tevens bedoeld voor mensen die willen bekijken of vrijwilliger worden iets voor ze is.

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daar omheen wordt ieder jaar een bijzonder programma samengesteld. Het geheel vraagt best wat ‘handjes’, organisatietalent en betrokkenheid maar geeft er ook veel voor terug: vooral de teamgeest, de sfeer van en rondom de dag en het bijdragen aan iets goeds.

Het moet ook leuk zijn

Tijdens de bijeenkomst wordt het tot dan toe ingevulde organisatieschema toegelicht en besproken. Het bestuur geeft tevens een presentatie over hoe de organisatie eruit gaat zien, wil met de aanwezigen het traject naar de loop in 2018 bespreken en gezamenlijk ideeën opdoen. Vrijwilligers kunnen die avond bovendien aangeven waar ze het liefst ingedeeld willen worden. Daar wordt zo veel mogelijk rekening mee gehouden, zodat mensen ook plezier in hun taak hebben. Het is al aardig gelukt om een groep enthousiaste medewerkers te vinden maar er zeker nog ruimte voor meer aanpakkers.

Meer weten of aanmelden? Bezoek de website of Facebookpagina eens.