Het nieuwe Bergse Veldteken vanaf nu te koop

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM (KRABBEGAT) – Vanaf vandaag 14 januari is ie weer te koop: ’t nieuwe veldteken. Op alle bekende verkoopadressen, voor vier euro. De aankomende Vastenavond vieren met het nieuwe veldteken, dat is vanzelfsprekend en zit al vele jaren in de aard van de Vastenavondvierders.

Het nieuwe veldteken is uitgevoerd in handgegoten gips en ook met de hand, in niet minder dan acht kleuren, gespoten en geschilderd. Zoals altijd voorzien van een echt worstentouwtje zodat het veldteken om de nek gedragen kan worden, om te laten zien dat je trots bent op de Bergse vastenavond en deze ook steunt.

Trouw, standvastig en slim

Zo koppig als een ezel, hoor je vaak zeggen. Maar dat doet weinig recht aan het echte karakter van dit mooie vastenavonddier. De ezel is niet alleen vaak terug te vinden op foto’s en tekeningen als lastdier voor de nar, de ezel staat ook bekend om zijn onvoorwaardelijke trouw, zijn standvastigheid en zijn slimheid. Hij heeft zich immers nog nooit twee keer aan dezelfde steen gestoten. Veel van de ezel ziet men terug bij een Bergse dweil. Daarom is er gekozen voor een combinatie van beiden. Half mens, half ezel… dus een ezelcentaur!

Maar dat is niet het enige wat de aard van het beestje laat zien. Met varkensblazen aan een twijg viert een dweil ouderwets goed vastenavond, met zijn gazen masker laat hij zien dat hij zich niet laat kennen en met de vogelkooi op zijn hoofd voelt hij zich vier dagen lang zo vrij als een vogel. En dit staat allemaal stevig op een vertrouwd fundament; het jaar waarin we vastenavond vieren en het stadswapen van ’t Krabbegat. Dus, laat zien dat je trots bent en draag het nieuwe veldteken. Tevens is de kaartverkoop gestart voor het Neuzebal, Dweilbandfestival en de Sluiting. Wees er snel bij!

Meer weten? www.stichtingvastenavend.nl

Afbeelding: © Stichting Vastenavend