Scholieren van ’t Rijks maakten kunstwerken in fietsenkelder Stadskantoor

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Ad Coppens wil het voortaan eigenlijk alleen nog een 'fietsenbewaarplaats' noemen. Nu de ruimte onder het Stadskantoor is opgesierd met muurkunst vindt hij 'fietsenkelder' geen recht doen aan de uitstraling ervan.

In de aanwezigheid van de makers en veel belangstellenden is woensdagmiddag de aangebrachte kunst gepresenteerd. Manager Facilitair René de Mooij van de gemeente heette iedereen welkom en vertelde dat zijn collega's de kelder maar saai vonden. Daarom is via het CKB contact opgenomen met RSG 't Rijks, die heel enthousiast met maar liefst drie concepten kwam voor het verfraaien van de ruimte. Het was een moeilijke keuze, aldus De Mooij. Die vervolgens Fleur van Tienen aankondigde voor een zeer mooie gezongen muzikale bijdrage met het lied 'When we were young' van zangeres Adele.

Trots op resultaat

Hierna was het woord aan wethouder Ad Coppens. Hij vindt de 'fietsenbewaarplaats' zeer mooi geworden, vertelde hij, waarna de makers annex kunstenaars naar voren werden geroepen voor een welverdiend applaus. De bestuurder is trots op het resultaat, meldde hij de aanwezigen. Volgens hem komt het de werksfeer zelfs ten goede: "Medewerkers kwamen toch al fluitend naar hun werk en dat zal voor degenen die op de fiets komen alleen maar meer het geval zijn."