Schuifdeure 2017 mooie mix van leut, emotie en kwaliteit

BERGEN OP ZOOM – In een bomvolle Stoelemat werd zaterdagmiddag Tusse de Schuifdeure editie 2017 opgevoerd. Een programma met veel vaart, variatie en een hele kleurenwaaier aan emoties.

Nostalgie hoort natuurlijk bij Vastenavend, en zeker bij een programma als 'De Schuifdeure'. Daar was op meerdere momenten ruimte voor en dat begon al bijna meteen, nadat vaste presentator Bas van Oevelen zijn gastpresentator Koert Damveld had geïntroduceerd. Meestal wordt daarna de prins met gevolg binnengehaald, maar deze keer werd er eerst een hommage gebracht aan de eind 2016 overleden Kees Becht, de eerste naoorlogse prins. Daarna was het podium natuurlijk wel voor Prins Niles III, die de Krabben een hele mooie middag wenste. Die wens is zeker uitgekomen.

Veel liedjes maar ook veel variatie

Het programma was gevarieerd en liep vlot, met een mix van vooral veel liedjes. Die varieerden wel van ronduit emotioneel tot komisch. Zingende veldtekens, bakker Yusuf, dames met hoge nood, een lied over Anton van Duinkerken en zijn 'Verdediging van Carnaval', maar ook kullekes die de prins kwijt waren en Liesanne van Dongen die haar liefde voor het feest bezong op een melodie van Marco Borsato.

Als uitzonderingen op de reeks aan liedjes waren er de 'Candlelight' gedichten van Paul Asselbergs, die Gròòtste Boer Joost nog even een hart onder de riem stak, en Kaatje Klets die over haar online gevonden geliefde kwam vertellen en meteen een kookrubriek met Kokkie de Kok introducerde.

Wim en Rens

Een bijzonder moment dat de zaal echt even stil kreeg was het lied van en met alle (oud-)presentatoren van Tusse de Schuifdeure. Ooit geschreven door mannen van het eerste uur Rens van Tilborg en Wim van Vliet, die middels videobeelden uit 2001 ook nog meezongen. Een klapper van een slotlied met vier hanige types maakte het af. Die finale deed de Stoelemat schudden op de grondvesten. Kort daarop kwamen de eerste, vrolijke gezichten naar buiten. Het publiek kan terugkijken op een geslaagde middag en wie dat ook online wil doen kan het hele programma via de website van ZuidWest TV nog eens zien.

Meer foto's zien van de middag? Klik hier!