Sloop Scheldeflat en deel omliggende wijk begint binnenkort

BERGEN OP ZOOM – Met een brief aan omwonenden heeft Stadlander aangekondigd dat in april de sloop begint van de Scheldeflat en een deel van de omliggende wijk. Het stadsdeel maakt plaats voor de herontwikkeling van het gebied Scheldebalkon. De nieuwe plannen zijn bijna klaar, meldt de corporatie.

De lege gebouwen vormen een troosteloos gezicht en dragen niet bij aan de sfeer en het veiligheidsgevoel in de buurt. Mede daarom wordt de sloop toegejuicht door het college, lieten wethouders Yvonne Kammeijer en Patrick van der Velden woensdagmorgen weten. Ze zijn blij met het feit dat Stadlander samen met bewoners wil gaan bekijken welke tijdelijke invulling te bedenken is voor de kale vlaktes die na de sloop ontstaan.

In ieder geval een park

De verwachting is dat in november alles weg is maar het kan nog even duren voordat er aan nieuwbouw wordt begonnen. Het zou voor de buurt fijn zijn als de percelen dan een tussentijdse bestemminng krijgen, vinden de bestuurders. Stadlander deelt die mening en vraagt in de brief aan de bewoners om suggesties. Er komt in ieder geval een openbaar park maar daarmee zijn niet alle percelen gevuld.

Na de zomer presenteert de corporatie de definitieve plannen voor het Scheldebalkon maar wijkbewoners kunnen nu al plannen indienen voor het braakliggende terrein dat tussen de sloop en de nieuwbouw in hun buurt ligt. Wie mee wil denken of helpen kan een mail sturen naar scheldebalkon@stadlander.nl.