Snelwegcontrole: forse boetes voor gebruik smartphone

BERGEN OP ZOOM / MADE – De politie heeft gisteren op de snelweg A58 bij Bergen op Zoom een verkeerscontrole gehouden. Ook op de A59 bij Made is tegelijkertijd gecontroleerd. Daarbij zijn in totaal 95 bestuurders bekeurd voor het niet-handsfree gebruiken van een mobieltje; daaronder waren 40 vrachtwagenchauffeurs. De controle was vooral gericht op afleiding in het verkeer, zo laat de politie weten. Het gebruik van de smartphone achter het stuur zorgt voor veel afleiding en gevaarlijke situaties.

Naast de bekeuringen voor het bellen werden er ook nog andere boetes uitgedeeld. Zes bestuurders werden bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook. Veertien automobilisten kregen een boete voor het niet dragen van een autogordel.

Afleiding

In het drukke en vaak onvoorspelbare verkeer moet je als automobilist al je aandacht kunnen concentreren op de weg, zo laat de politie weten na afloop van de controles. "Gebruik van elektronische apparatuur leidt de aandacht af. Voor je eigen veiligheid en die van anderen is het daarom beter tijdens het rijden niet te bellen of je navigatie te bedienen. En tv of DVD kijken achter het stuur is natuurlijk helemaal af te raden."

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant