Snelwegverkeer gefilterd op criminelen

BERGEN OP ZOOM / RILLAND  – Bij een grootscheepse wegcontrole op de A58 zijn donderdagavond 500 voerruigen van de weg geplukt en is voor 10.000 euro aan openstaande boetes en belastingschulden geïnd. Daarbij zijn twee aanhoudingen verricht: een 22-jarige man uit Rijsbergen reed rond met valse kentekenplaten op zijn auto. Ook een 43-jarige man uit Vlissingen is opgepakt. In de laadruimte van zijn bestelbus stond een gestolen fiets. Hij wordt verdacht van diefstal en heling.

Verder is bij de controle een auto in beslag genomen. Ook is een aantal personen betrapt op het bezit van kleine gebruikershoeveelheden drugs; vier personen bleken bovendien teveel gedronken te hebben.

High-impact crimes

Het snelwegverkeer is tussen 19.00 en 22.00 uur intensief gecontroleerd. Verdachte voertuigen zijn daarbij naar een parkeerplaats ter hoogte van Rilland geleid. De focus van de controle lag op de zogenaamde 'high-impact crimes': criminaliteit die een grote impact heeft op de samenleving. Daarbij is specifiek gekeken naar mobiel banditisme (motorbendes), verdovende middelen, mensenhandel en -smokkel en verboden wapenbezit. De integrale verkeerscontrole was een samenwerking van de politie met de Belastingdienst, douane en de Koninklijke Marechaussee.

Foto: Koninklijke Marechaussee