SP onderzoekt coronarisico’s van werkers in cruciale beroepen

(Redactie: Han Verbeem. Foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM – De SP in Bergen op Zoom start een onderzoek naar de coronabescherming van mensen op de werkvloer in cruciale beroepen zoals chauffeurs, verpleegkundigen, thuiszorgers, vakkenvullers, schoonmakers en artsen. En dat is hard nodig, vindt Niels Minnaard van de SP: “Te vaak horen we geluiden dat werknemers niet veilig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.”

Minnaard: “De regering in Den Haag zegt keer op keer, en volkomen terecht, dat we groot respect moeten hebben voor de mensen die tijdens deze coronacrisis werken in vitale beroepen. Het is cruciaal dat zij dit werk kunnen blijven doen zonder daarbij risico’s te lopen om zelf of anderen te besmetten.”

De SP is volgens Minnaard met het onderzoek gestart om verhalen en ervaringen van mensen te verzamelen en die bij werkgevers, bij het Bergse gemeentebestuur en bij de Rijksoverheid in Den Haag kenbaar te maken. Op verschillende plekken- zoals in de huishoudelijke zorg- kampen mensen met een tekort aan bescherming.

“Dat moet echt zo snel mogelijk opgelost worden’, zo benadrukt ook SP-raadslid Theo de Jong . “We kunnen deze mensen, die zo ongelofelijk belangrijk werk doen, niet in de kou laten staan. Werkgevers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en hun personeel en daarmee de samenleving beschermen.”

• Is er een tekort aan bescherming op uw werkvloer? Laat het ons zo snel mogelijk weten via het formulier op de website van SP Bergen op Zoom: https://bergenopzoom.sp.nl/